Viime viikolla päätettiin leipoa jotain helppoa ja hyvää. Pakkasesta löytyi sopivasti mustikoita ja vadelmia, joten leivottiin sitten mustikka-vadelma piirakka :) Ohje löydettiin myllynparas sivulta
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
125 | g | margariinia tai voita | ||||
¾ | dl | sokeria | ||||
1 | muna | |||||
½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja | ||||
½ | tl | leivinjauhetta | ||||
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita | ||||
Täyte: | ||||||
3 | dl | mustikoita | ||||
2 | dl | kermaviiliä | ||||
½ | dl | sokeria | ||||
1 | muna | |||||
2 | tl | vaniljasokeria |
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Lisää
vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina
voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita
kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Paista
175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti