maanantai 20. elokuuta 2012

Resepti

Tämä iki ihana tomaatti-mozzarellakakku on leivottu varmaan jokaikisiin juhliin, mitä meidän perhe on pitänyt. Ensimmäisen kerran kakku tehtiin muistaakseni minun turvallisuusalan valmistujaisjuhliin v. 2008. Joka kerralla moni on kysynyt kakun reseptiä ja kehunut kuinka hyvää kakku on, joten päätinpä jakaa sen reseptin teidän kaikkien kanssa :) 

Eikun herkuttelemaan! 

Tomaatti-mozzarellakakku 

20 annosta

Täyte 1
200 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1 dl rucolaa (silputtuna)
1/2 dl ruohosipulia (silputtuna) 

Täyte 2
2 kpl tomaattia (hienonnettuna)
1/2 dl tuoretta kirveliä (hienonnettuna)
 
Täyte 3
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1/2 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)
 
Vuokaan
 
Kostutus
1 1/2 dl vettä
 
Pinnalle
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
10 rkl persiljaa (silputtuna)
280 g mozzarellajuustoa (palloja)

Sekoita täytteet. Kelmuta tasapohjainen (Ø 25–28 cm) vuoka. Tee moniviljaleipäviipaleista saksilla leikaten pohjakerros vuokaan. Sekoita vesi ja fondi. Kostuta leipäkerros voitelusiveltimellä puolella desillä lientä. Levitä yksi täyte leipäviipaleiden päälle.

Tee ruisleipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä toinen täyte viipaleiden päälle. Jatka viimeisen täytteen ja leipäviipaleiden kanssa samoin niin, että viimeinen täyte on leipäviipaleiden peitossa. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli. 

Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja poista kelmu. Notkista tuorejuusto ja peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. 

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle. Ripottele tomaatti-mozzarellakakulle basilikalehtiä, mustapippuria ja merisuolaa ja valuta oliiviöljy juuri ennen tarjoilua pinnalle.




Ei kommentteja: