Tämä iki ihana tomaatti-mozzarellakakku on leivottu varmaan jokaikisiin juhliin, mitä meidän perhe on pitänyt. Ensimmäisen kerran kakku tehtiin muistaakseni minun turvallisuusalan valmistujaisjuhliin v. 2008. Joka kerralla moni on kysynyt kakun reseptiä ja kehunut kuinka hyvää kakku on, joten päätinpä jakaa sen reseptin teidän kaikkien kanssa :)
Eikun herkuttelemaan!
Tomaatti-mozzarellakakku
20 annosta
Täyte 1
|
200 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
|
1 dl rucolaa
(silputtuna)
|
1/2 dl ruohosipulia
(silputtuna)
|
Täyte 2
|
200 g sulatejuustoa
|
2 kpl tomaattia
(hienonnettuna)
|
1/2 dl tuoretta kirveliä (hienonnettuna)
|
2 tl sitruunamehua
|
Täyte 3
|
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
|
1/2 dl tuoretta
basilikaa (silputtuna)
|
1/4 dl tomaattipyreetä
|
1/2 tl mustapippuria
|
Vuokaan
|
10 kpl vaaleaa rouheleipäviipaletta
|
10 kpl ruisleipäviipaletta
|
Kostutus
|
1 1/2 dl vettä
|
1 rkl kasvisfondia
|
Pinnalle
|
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
|
10 rkl persiljaa
(silputtuna)
|
250 g kirsikkatomaattia
|
280 g mozzarellajuustoa (palloja)
|
1 dl tuoretta
basilikaa
|
2 rkl oliiviöljyä
|
Sekoita täytteet. Kelmuta tasapohjainen (Ø 25–28 cm) vuoka.
Tee moniviljaleipäviipaleista saksilla leikaten pohjakerros vuokaan. Sekoita vesi ja fondi. Kostuta leipäkerros voitelusiveltimellä puolella
desillä lientä. Levitä yksi täyte leipäviipaleiden päälle.
Tee ruisleipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä toinen
täyte viipaleiden päälle. Jatka viimeisen täytteen ja leipäviipaleiden
kanssa samoin niin, että viimeinen täyte on leipäviipaleiden peitossa.
Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön
yli.
Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle
ja poista kelmu. Notkista tuorejuusto ja peitä kakun pinta ja reunat
juustokerroksella. Viimeistele reunat persiljasilpulla. Leikkaa
ylimääräinen leivinpaperi pois.
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja
halkaise ne halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle. Ripottele
tomaatti-mozzarellakakulle basilikalehtiä, mustapippuria ja merisuolaa
ja valuta oliiviöljy juuri ennen tarjoilua pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti