Vapaapäiväni on hurahtanut nukkuessa ja hyvää ruokaa tehdessä :) Oon nyt ollu ainakin pari viikkoa syömättä pastaa ja perunaa ja olo on hyvä. Oon syönyt enemmän salaattia, kokeillu erilaisia ohjeita ja ehkä parhain ruoka tällä hetkellä on täytetyt paprikat! Jotka on vaan niiiin hyviä :) Tehtiin niitä tänäänkin ja lisäksi salaattia, mihin laitettiin maissia, kurkkua, villirucolaa, kirsikkatomaatteja, kananmunia ja halloumijuustoa. Eilen laitoin lisäksi vielä katkarapujakin :) Ainut miinus salaateissa on se niitten tekeminen, se kestää niin pirun kauan jos haluaa tehdä oikein kunnon salaatin ja pistää kaikkia hyviä aineksia, mutta loppuen lopuksi salaatista tulee hyvä! Tehtiin jälkiruoaksi pitkästä aikaa jotain hyvää eli köyhiä ritareita, lähinnä minun nimppareiden kunniaks! NAM!
Alla resepti Omppu-jauhelihapaprikoista
4 | Pirkka paprikaa (erivärisiä) (Paprikoita tulee 8, koska ne puolitetaan) | |||||||||
1 (n. 150 g) | hapahko omena | |||||||||
250g | Naudanlihaa (me pistettiin 400g) | |||||||||
1/2 dl | Korppujauhoja | |||||||||
3/4 dl | Pirkka kasvirasvasekoitetta | |||||||||
1 rkl | Pirkka pestoa | |||||||||
1/2 tl | suolaa | |||||||||
1 | kananmuna |
puolikas pieni sipuli
mustapippuria
lisäksi päälle koskenlaskija juustoa, jos itse tykkää :)
Vaihe 1
Huuhtele paprikat ja leikkaa niistä kannallinen hattu pois. Poista siemenet. Asettele paprikat voideltuun uunivuokaan. Esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vaihe 2
Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Mittaa kulhon pohjalle korppujauhot ja sekoita joukkoon kasvirasvasekoite. Lisää jauheliha, pesto, suola, muna ja omenakuutiot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vaihe 3
Täytä paprikat murekkeella. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Siinäpä meidän herkkuja tältä päivältä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti